Dzisiaj jest 27.04.2024 23:58

Strefa czasowa UTC+1godz.





Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 104 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 11  Następna
Autor Wiadomość
Post: 22.01.2016 13:55 
Offline
Mistrz ogrodniczy
Mistrz ogrodniczy
Awatar użytkownika

Rejestracja: 18.05.2014 12:57
Posty: 5961
Pochwały: 32
Margaryny nie używam. Głównie masło i to staram się to prawdziwe, bez dodatków. Do smażenia klarowane, czasem oliwa z oliwek - jej się nie powinno, ale zdarza mi się. Smalec też, ale odkąd odkryłam masło klarowane, smalec jakoś wybył z mej kuchni.

_________________
Wiedźmowata


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
Post: 22.01.2016 14:54 
Offline
Mistrz ogrodniczy
Mistrz ogrodniczy
Awatar użytkownika

Rejestracja: 10.04.2011 17:17
Posty: 11248
Lokalizacja: Rybnik
Pochwały: 19
W punkcie 3a udostępniłem materiał o Mity o cholesterolu wspomnianym przez Ewę.
3a. Mity o cholesterolu
:sun:

_________________
Mój ogród cz. pierwsza,
druga i trzecia
aktualne burze
wacław pozdrawia


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
Post: 22.01.2016 15:13 
Offline
Mistrz ogrodniczy
Mistrz ogrodniczy
Awatar użytkownika

Rejestracja: 10.10.2007 22:30
Posty: 17136
Lokalizacja: UK
Pochwały: 18
Żeby tak zacząć lepiej się odżywiać, musiałbym posiadać własne ekologiczne gospodarstwo rolne, wówczas może coś bym poprawił w tej kwestii. A tak, gdzie się nie obejrzysz, to sama "chemia" sprzedawana i nie sposób się od niej uchronić. Teraz nawet zboże przesiąknięte jest chemią, a co za tym idzie mąka. Trują nas na każdym kroku, mając w tym cel. Nawet jak masz świadomość problemu, to za dużo i tak nie da się zrobić. Tak więc zasiadając do obiadu wiesz, że nie jest to w pełni zdrowy posiłek. Kupując w pełni zdrowe produkty, trzeba płacić duże pieniądze, a na to przynajmniej mnie, po prostu nie stać. A jeść przecież trzeba...

_________________
"Nie miej wątpliwości: chwasty wygrają. Ostatni ruch zawsze należy do Natury"
Pozdrawiam :bye:


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
Post: 22.01.2016 15:37 
Offline
Mistrz ogrodniczy
Mistrz ogrodniczy
Awatar użytkownika

Rejestracja: 10.04.2011 17:17
Posty: 11248
Lokalizacja: Rybnik
Pochwały: 19
W poście na poprzedniej stronie wspominałem o smalcu, z tym że ja używam głównie smalcu wytopionego ze słoniny, boczku i około 30% z mięsa rodrobnionego przez maszynkę. Inne dodatki typowe jak do tego typu wyrobu. Coś wspaniałego.
:sun:

_________________
Mój ogród cz. pierwsza,
druga i trzecia
aktualne burze
wacław pozdrawia


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
Post: 22.01.2016 15:52 
Offline
Mistrz ogrodniczy
Mistrz ogrodniczy
Awatar użytkownika

Rejestracja: 10.10.2007 22:30
Posty: 17136
Lokalizacja: UK
Pochwały: 18
A skąd masz słoninę? Jak była swoja świnia, to i smalec dobry, teraz to nie wiadomo czego się spodziewać :whistling:

_________________
"Nie miej wątpliwości: chwasty wygrają. Ostatni ruch zawsze należy do Natury"
Pozdrawiam :bye:


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
Post: 22.01.2016 16:37 
Offline
Mistrz ogrodniczy
Mistrz ogrodniczy
Awatar użytkownika

Rejestracja: 10.04.2011 17:17
Posty: 11248
Lokalizacja: Rybnik
Pochwały: 19
Grzesiu, słoninę muszę kupić w sieciach handlowych , ale chętnie kupuję, chociaż ostatni mój zakup słoniny byl z wiejskiego uboju, bo smalec z przetopionej słoniny, to niebo w gębie.
:sun:

_________________
Mój ogród cz. pierwsza,
druga i trzecia
aktualne burze
wacław pozdrawia


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
Post: 22.01.2016 17:39 
Offline
Ogrodnik
Ogrodnik
Awatar użytkownika

Rejestracja: 21.10.2014 21:42
Posty: 478
Lokalizacja: Podkarpackie
Pochwały: 1
Taki smalczyk to poezja a jeszcze z ogóreczkiem kiszonym :whistling:
bardzo smaczna zagrycha na imprezach do wódeczki. :dance: Wśród moich znajomych bardzo popularny. :rotfl2:

_________________
Pozdrawiam,
Bogda

"Zwróć swoją twarz ku słońcu a cień zostanie w tyle" :sun:

Mój wiejski ogród


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
Post: 22.01.2016 18:02 
Offline
Super ogrodnik
Super ogrodnik
Awatar użytkownika

Rejestracja: 28.02.2013 21:23
Posty: 7869
Pochwały: 24
Teraz w hodowli dominują rasy mięsne trzody chlewnej. Mięso jest mniej tłuste. Ale słonina kompletnie nie przypomina tej ze świnki hodowanej w gospodarstwie, taką pamiętam z dzieciństwa. To co kupuję teraz w sklepie jest cienkie i " łykowate", smalcu daje mniej. O skwarkach nie wspomnę, zupełnie nie ten smak. Ale co zrobić, jak się nie ma co się lubi... :wallbash:

_________________
:flower4:
Pozdrawiam
Parapety Jagi cz.II
Ogród Jagi cz.I,Ogród Jagi cz.II, Ogród Jagi cz.III,Ogród Jagi cz. IV


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
Post: 22.01.2016 18:27 
Offline
Mistrz ogrodniczy
Mistrz ogrodniczy
Awatar użytkownika

Rejestracja: 10.04.2011 17:17
Posty: 11248
Lokalizacja: Rybnik
Pochwały: 19
Jako punkt nr. 5 to:
5. Ukryte terapie
Kilka godzin wykładu Jerzego Zięby. ale warto posłuchać.
:sun:

_________________
Mój ogród cz. pierwsza,
druga i trzecia
aktualne burze
wacław pozdrawia


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
Post: 22.01.2016 20:41 
Offline
Mistrz ogrodniczy
Mistrz ogrodniczy
Awatar użytkownika

Rejestracja: 10.04.2011 17:17
Posty: 11248
Lokalizacja: Rybnik
Pochwały: 19
Następny:
6. Leki na cholesterol są niepotrzebne
:sun:

_________________
Mój ogród cz. pierwsza,
druga i trzecia
aktualne burze
wacław pozdrawia


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 104 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 11  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Zdjęcia kwiatów | Powered by phpBB ® Forum Software © phpBB Group

Jaka to roślina


Bezpłatny biuletyn o kwiatach

Co to jest newsletter ?

Kontakt z redakcją serwisu

Copyright ® 2005-2012 SwiatKwiatow.pl