Uwielbiam pieczone obiady - właśnie takie wszystko wrzucone razem.
w przeróżnych kombinacjach robię warzywnych i warzywno-mięsnych, ale nigdy nie robiłam w ten sposób ryżu! Wykorzystam przy okazji.
Grzegorzu, kluski na parze mogę zjeść, ale z sosem mięsnym tylko
. Ale najbardziej to lubię w Czechach zjeść knedliki z mięskiem i warzywkami, mniaaaam.
Szpinak kocham jeść w ilościach nieograniczonych....
SZPINAK W CIEŚCIE FRANCUSKIMKupuję z reguły gotowy szpinak mrożony w kostce, dodaję do niego właśnie czosnek i odparowuję trochę. Jeśli nie miał dodatków dodaję odrobinę śmietany i masła.
Naczynie żaroodporne smaruję masłem, na to kładę gotowe ciasto francuskie, na to szpinak + feta i na sama górę paski z pozostałego ciasta. To do piekarnika aż ciasto się zrumieni i obżarstwo w pełnej krasie