Dzisiaj jest 29.04.2024 03:53

Strefa czasowa UTC+1godz.





Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 185 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 19  Następna
Autor Wiadomość
Post: 04.05.2016 11:04 
Offline
Ogrodnik stażysta
Ogrodnik stażysta

Rejestracja: 04.05.2016 10:56
Posty: 1
Pochwały: 0
Mira czy można prosić o przepis? Danie wygląda bardzo ciekawie.


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
Post: 04.05.2016 11:15 
Offline
Starszy ogrodnik
Starszy ogrodnik
Awatar użytkownika

Rejestracja: 31.07.2014 08:12
Posty: 601
Pochwały: 1
A my że wczoraj był grill i każdy przejedzony a jutro będę robiła pizze to dzisiaj pomidorówka :dance:

_________________
"Kwiat jest uśmiechem rośliny". - Peter Hille


Moje cuda na poddaszu czyli zielono mi
Balkonowe szaleństwo


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
Post: 08.05.2016 18:21 
Offline
Super ogrodnik
Super ogrodnik
Awatar użytkownika

Rejestracja: 29.03.2012 20:54
Posty: 1954
Pochwały: 9
Ewo, przepis na bakłażany faszerowane.

Składniki farszu na 6 bakłażanów (niecałe 2 kg):

- 600-700 g pieczarek
- duża cebula
- 2 żółtka
- 3 łyżki tartej bułki
- nieduży pęczek zielonej pietruszki.

Bakłażany kroję na pół, następnie miąższ nacinam co ok. 1 cm, posypuję solą i odstawiam na ok. pół godziny do wypuszczenia soku. Celem jest pozbawienie bakłażanów goryczy. Następnie sok i sól wypłukuję.

Pieczarki dość drobno pokrojone należy usmażyć, cebulę zeszklić.
Następnie wydrążam bakłażany, miąższ kroję na małe kawałki.
W garnku duszę pieczarki, cebulę i miąższ z bakłażanów aż do wyparowania wody.
Po przestygnięciu dodaję żółtka, tartą bułkę, natkę pietruszki, przyprawiam pieprzem i solą.

Z funkcją termoobiegu pieczenie w temp. 200 st. trwa 55-60 minut.

_________________
Pozdrawiam
Mira
Ogrod na balkonie: sezon 2015 i nastepne
Ogrod na balkonie 2014
Moj zielony kacik


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
Post: 09.05.2016 07:57 
Offline
Super ogrodnik
Super ogrodnik

Rejestracja: 24.09.2015 12:24
Posty: 1349
Lokalizacja: okolice Łodzi
Pochwały: 1
Aniu (asta)!
napisz mi Kochana, czy Ty gołąbki jeszcze opiekasz na patelni, po zawinięciu w kapustę? po prostu zdjęcie z 1 strony wyzwala ślinotok u mnie ... ja lubię takie lekko suche, a do tej pory zawsze zapiekałam w piekarniku i wychodziły w miarę ok ;)
dopytuję, bo zaraz zabieram się za swoje - oczywiście z sosem pomidorowym :rotfl2:

_________________
zieloni domownicy Saszki

powstajacy ogrod Saszki


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
Post: 10.05.2016 13:17 
Offline
Super ogrodnik
Super ogrodnik
Awatar użytkownika

Rejestracja: 20.08.2010 16:38
Posty: 3722
Lokalizacja: kujawsko - pomorskie
Pochwały: 12
Trochę późno zajarzyłam :rotfl2: Tak jak widać na patelni lekko obsmażam i potem na chwilę do piekarnika.
U mnie dziś rosołek:

Obrazek

_________________
Pozdrawiam - Anka
Mój jest ten kawałek podłogi cz.I
Moj jest ten kawalek podlogi cz.II

Mój jest ten kawałek podłogi cz. III
Moj jest ten kawalekk podlogi cz.IV - aktualny


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
Post: 10.05.2016 18:29 
Offline
Super ogrodnik
Super ogrodnik
Awatar użytkownika

Rejestracja: 23.09.2013 08:52
Posty: 2755
Lokalizacja: NIEMCY HH
Pochwały: 5
Mira pisze:
Ewo, przepis na bakłażany faszerowane.

Składniki farszu na 6 bakłażanów (niecałe 2 kg):

- 600-700 g pieczarek
- duża cebula
- 2 żółtka
- 3 łyżki tartej bułki
- nieduży pęczek zielonej pietruszki.

Bakłażany kroję na pół, następnie miąższ nacinam co ok. 1 cm, posypuję solą i odstawiam na ok. pół godziny do wypuszczenia soku. Celem jest pozbawienie bakłażanów goryczy. Następnie sok i sól wypłukuję.

Pieczarki dość drobno pokrojone należy usmażyć, cebulę zeszklić.
Następnie wydrążam bakłażany, miąższ kroję na małe kawałki.
W garnku duszę pieczarki, cebulę i miąższ z bakłażanów aż do wyparowania wody.
Po przestygnięciu dodaję żółtka, tartą bułkę, natkę pietruszki, przyprawiam pieprzem i solą.

Z funkcją termoobiegu pieczenie w temp. 200 st. trwa 55-60 minut.


Bardzo dziekuje za przepis.Beda robione.Niech sie tylko ochlodzi.

_________________
Serdecznie pozdrawiam.Ewa
Nie mam Polskich liter.

Parapety i nie tylko.
W rajskim ogrodzie Ewy.
Ww rajskim ogrodzie Ewy 2
Troche egzotyki


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
Post: 10.05.2016 18:32 
Offline
Starszy ogrodnik
Starszy ogrodnik
Awatar użytkownika

Rejestracja: 15.03.2016 19:41
Posty: 526
Pochwały: 1
Asta! Rosół jak rosół, ale to mięsko rosołowe musiało być pyszne. :rotfl: :rotfl:

_________________
Domowa Flora Kasi
Balkonowa Flora Kasi
Ogródkowa Flora Kasi
:flower2: :flower1:


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
Post: 10.05.2016 21:45 
Offline
Super ogrodnik
Super ogrodnik
Awatar użytkownika

Rejestracja: 20.08.2010 16:38
Posty: 3722
Lokalizacja: kujawsko - pomorskie
Pochwały: 12
Oj tak pychotka :thumbsup: Kiedyś nie lubiłam rosołu i gotowanego mięsa. Teraz bym mogła rosół z jeść codziennie :thumbsup:

_________________
Pozdrawiam - Anka
Mój jest ten kawałek podłogi cz.I
Moj jest ten kawalek podlogi cz.II

Mój jest ten kawałek podłogi cz. III
Moj jest ten kawalekk podlogi cz.IV - aktualny


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
Post: 11.05.2016 15:17 
Offline
Starszy ogrodnik
Starszy ogrodnik
Awatar użytkownika

Rejestracja: 15.03.2016 19:41
Posty: 526
Pochwały: 1
Kiedyś rosołu nie jadłam w ogóle. Przez dobrych parę lat. Teraz czekam na niedzielny rosołek z utęsknieniem. :whistling:

_________________
Domowa Flora Kasi
Balkonowa Flora Kasi
Ogródkowa Flora Kasi
:flower2: :flower1:


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
Post: 21.06.2016 11:30 
Offline
Super ogrodnik
Super ogrodnik
Awatar użytkownika

Rejestracja: 20.08.2010 16:38
Posty: 3722
Lokalizacja: kujawsko - pomorskie
Pochwały: 12
Hej, hej co tam gotujecie?
U mnie dziś roladki wieprzowe:

Obrazek

_________________
Pozdrawiam - Anka
Mój jest ten kawałek podłogi cz.I
Moj jest ten kawalek podlogi cz.II

Mój jest ten kawałek podłogi cz. III
Moj jest ten kawalekk podlogi cz.IV - aktualny


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 185 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 19  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 11 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Zdjęcia kwiatów | Powered by phpBB ® Forum Software © phpBB Group

Jaka to roślina


Bezpłatny biuletyn o kwiatach

Co to jest newsletter ?

Kontakt z redakcją serwisu

Copyright ® 2005-2012 SwiatKwiatow.pl