U mnie czesto kotlety mielone goszczą przy okazji robienia kiełbasy, bo mam już gotowy produkt. Wystarczy że rozdrobnię to na sitku o mniejszych oczkach i w zamrażarce porcje czekają na swoją kolejkę i na patelnię. Smażone są oczywiście na smalcu.
Rejestracja: 10.10.2007 22:30 Posty: 17136 Lokalizacja: UK
Pochwały: 18
Znam ten smak. W domu rodzinnym też się wytapiało smalec. On był pyszny! Żaden kupiony w sklepie tak nie smakował, niezależnie od tego ile by kosztował. Chleb ze smalcem i solą był pycha, a i z ogórkiem kiszonym pierwsza klasa. Smakował mi jeszcze chleb ze smalcem i musztardą
_________________ "Nie miej wątpliwości: chwasty wygrają. Ostatni ruch zawsze należy do Natury" Pozdrawiam
Rejestracja: 23.09.2013 08:52 Posty: 2755 Lokalizacja: NIEMCY HH
Pochwały: 5
U mnie kotlety mielone byly wczoraj, ale z indyka. Sól, pieprz, cebula, dużo majeranku, jajko i namoczona bulka.To podstawowy przepis. Czasami dodaje inne przyprawy. Pieczone zawsze na oleju z oliwek. Nie używam innych tłuszczy.
_________________ Serdecznie pozdrawiam.Ewa Nie mam Polskich liter.
Wczoraj zakupiłem kotlety rybne. Dzisiaj je zjem. Nigdy ich nie robiłem i nawet nie wiem na bazie jakiej ryby one są? Prawdopodobnie procedura przyrządzenia i składniki (oprócz mięsa) są podobne do tych tradycyjnych.
Rejestracja: 23.09.2013 08:52 Posty: 2755 Lokalizacja: NIEMCY HH
Pochwały: 5
Nie Grzesiu,nie sa zachude.Wsam raz.Doprawiasz jak normalne klopsy mielone.Mieso mielone kupuje gotowe w Kauflandzie.Inne sklepy jeszcze nie maja.Nie wiem jak u Was.Musisz popytac.W smaku nie roznia sie od tych z wieprzowo wolowego.
_________________ Serdecznie pozdrawiam.Ewa Nie mam Polskich liter.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 6 gości
Nie możesz tworzyć nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz dodawać załączników