Dzisiaj jest 26.04.2024 15:39

Strefa czasowa UTC+1godz.





Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 316 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 32  Następna
Autor Wiadomość
Post: 13.01.2013 19:15 
Offline
Mistrz ogrodniczy
Mistrz ogrodniczy
Awatar użytkownika

Rejestracja: 10.04.2011 17:17
Posty: 11248
Lokalizacja: Rybnik
Pochwały: 19
karlor pisze:
Nigdy nie robiłem wędlin, ale z tym farszem to jest tak jak z szynkami. W marketach jest szynka taka,taka i jeszcze kilka innych, ale smak jest ten sam :lol: .


Tutaj bym się nie zgodził, bo wystarczy że zmienimy nieznacznie proces obróbki np. temperaturę, czas, przekrój wyrobu, parzone lub nie, temperaturę i czas parzenia, dosuszanie.
Do tego jeszcze dochodzi szynkowar, zapiekanie pod różną postacią, a na kotletach i zrazach kończąc. :lol:

Cytuj:
Ile może być szynki w szynce za np. 13,99zł :?: :lol:


W moich wyrobach 100% a nawet 120% bo z kilograma mięsa wydajność wynosi 0.8kg szynki :lol:

_________________
Mój ogród cz. pierwsza,
druga i trzecia
aktualne burze
wacław pozdrawia


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
Post: 13.01.2013 19:19 
Offline
Mistrz ogrodniczy
Mistrz ogrodniczy
Awatar użytkownika

Rejestracja: 28.11.2011 11:22
Posty: 5514
Lokalizacja: Pabianice
Pochwały: 5
Ale gdybyś chciał sprzedać swoje wyroby, to byłyby w cenach komercyjnych :lol:

_________________
Pozdrawiam Bogdan


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
Post: 13.01.2013 19:27 
Offline
Mistrz ogrodniczy
Mistrz ogrodniczy
Awatar użytkownika

Rejestracja: 10.04.2011 17:17
Posty: 11248
Lokalizacja: Rybnik
Pochwały: 19
To zależy. Odprowadzając podatki cena wyrobu na pewno by podskoczyła. Jak dobrze że coś tam spitraszę na własne potrzeby. :lol:

_________________
Mój ogród cz. pierwsza,
druga i trzecia
aktualne burze
wacław pozdrawia


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
Post: 14.01.2013 23:29 
Offline
Mistrz ogrodniczy
Mistrz ogrodniczy
Awatar użytkownika

Rejestracja: 28.11.2011 11:22
Posty: 5514
Lokalizacja: Pabianice
Pochwały: 5
Oczywiście ;) :lol: .Popieram :D

_________________
Pozdrawiam Bogdan


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
Post: 19.01.2013 20:59 
Offline
Ogrodnik
Ogrodnik

Rejestracja: 19.01.2013 20:36
Posty: 212
Pochwały: 1
Tu będę częściej ,nie ma to jak żywność przygotowana w sposób naturalny własnymi "łapkami"o smaku nie wspomnę a jaka radocha że się udało :D


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
Post: 19.01.2013 21:15 
Offline
Mistrz ogrodniczy
Mistrz ogrodniczy
Awatar użytkownika

Rejestracja: 10.04.2011 17:17
Posty: 11248
Lokalizacja: Rybnik
Pochwały: 19
Witaj Wioletko na naszym forum i w dodatku w sekcji zdrowego odżywiania. :lol:

_________________
Mój ogród cz. pierwsza,
druga i trzecia
aktualne burze
wacław pozdrawia


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
Post: 20.01.2013 16:18 
Offline
Ogrodnik
Ogrodnik

Rejestracja: 19.01.2013 20:36
Posty: 212
Pochwały: 1
A witaj:)jestem zwolenniczką zdrowej żywności i powoli wprowadzam to u siebie zastępując żywność paskudnie sklepową -własną.I wciąć czekam aż obiecaną wędzarnie z piecem chlebowym wybuduje mąż ,ja niestety tego nie umiem:(ale piekę własny chleb i do wędzonek się przymierzam:)


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
Post: 20.01.2013 16:38 
Offline
Mistrz ogrodniczy
Mistrz ogrodniczy
Awatar użytkownika

Rejestracja: 10.04.2011 17:17
Posty: 11248
Lokalizacja: Rybnik
Pochwały: 19
Wiolettko, to wiosna chyba ruszą prace budowlane wędzarki?
Tak dla jasności dodam że zdjęcie na poprzedniej stronie pokazuje wyrób finalny bez wędzenia. Schab bo o nim tu mowa przedstawia produkt suszony na wzór ala parmeński. Cały proces trwa około 3 tygodnie. :lol:

_________________
Mój ogród cz. pierwsza,
druga i trzecia
aktualne burze
wacław pozdrawia


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
Post: 20.01.2013 17:00 
Offline
Ogrodnik
Ogrodnik

Rejestracja: 19.01.2013 20:36
Posty: 212
Pochwały: 1
Nigdy nie wędziłam i nigdy też nie brałam udziału w wędzeniu,ale dosyć szybko się uczę :D na razie sobie poczytam zapamiętam a potem wykorzystam.Czy na wiosnę ruszymy z budową wędzarni?nie wiem tyle planów mamy że aż trudno w to uwierzyć :lol: ciągle coś robimy i w miejsce jednej zrobionej już jest kilka do zrobienia.


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
Post: 22.01.2013 13:56 
Offline
Mistrz ogrodniczy
Mistrz ogrodniczy
Awatar użytkownika

Rejestracja: 10.04.2011 17:17
Posty: 11248
Lokalizacja: Rybnik
Pochwały: 19
Kurczaki - Baczność!!! przysmak wawika.
kurczaki 1-4 w zależności od ilości gości
tyle samo butelek po piwie
przyprawy: typowe do kurczaka + masło 2 łyżki+ sól czosnkowa.
Oczyszczone opłukane i osuszone kurczaki z obciętymi szyjkami i skrzydełkami nacieramy przyprawką do kurczaków i odstawiamy na kilka - kilkanaście godzin do lodówki.
Obróbka termiczna:
do butelek wlewamy po pół szklanki wody nasadzamy kurczaki, aby nie spadły z butelki przekłówamy szlilką do szaszłyków.
Nasze bractwo kurkowe stawiamy na blaszce, w kieszonki za skórkę piersiową wkładamy po łyżce masła, na blachę nalewamy szklankę wody i wkładamy do gorącego piekarnika 180 st C na 45 min. następnie 45 min na 150 st C, w moim przypadku z termoobiegiem. Smacznego.

_________________
Mój ogród cz. pierwsza,
druga i trzecia
aktualne burze
wacław pozdrawia


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 316 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 32  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 14 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Zdjęcia kwiatów | Powered by phpBB ® Forum Software © phpBB Group

Jaka to roślina


Bezpłatny biuletyn o kwiatach

Co to jest newsletter ?

Kontakt z redakcją serwisu

Copyright ® 2005-2012 SwiatKwiatow.pl