Tak jest! Melduje się ze zbliżonym do Twojego Krotonem. Bardzo ładny egzemplarz,jeszcze nie kaprysi... Ten na zdjęciu ma jaśniejsze listki i jak mój jest w duecie.
Ten kupiony przeze mnie ma wyjątkowo zdrowy wygląd, mnóstwo liści, obie gałązki mają nowe przyrosty, zobaczymy co będzie dalej, bo niewątpliwie był przesadzany przed wstawieniem do kwiaciarni.
Asiu, moim zdaniem wszystkie krotony są bardzo proste w hodowli, jeśli się tylko spełni kilka zasadniczych warunków. Tak naprawdę, o ile ich kompletnie nie zaniedbałam, nie miałam większych kłopotów z moimi krotonami.
Krysiu, masz rację - nie sprawiają wielu problemów w hodowli, pod warunkiem, że się systematycznie o nie dba. Mój jak na razie stoi do góry, ponieważ zapewniłam mu wyższą temperaturę, wilgotne podłoże i codziennie go zraszam. Szkoda, że na poprzednim musiałam się nauczyć (na niekorzyść Krotona). Dziś nie wytrzymałam i kupiłam drugiego.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 5 gości