gregorius pisze:
Aniula zrobienie farszu z pieczarek jest bajecznie proste. Jak się ma maszynkę do mielenia, to mieli się sparzone pieczarki razem z cebulą. Następnie lądują w garnku lub na patelni, gdzie trzeba je poddusić z solą i pieprzem. Nie mam maszynki do mielenia, to drobno kroję pieczarki i cebulę. Proporcje, tak jak kto lubi
U nas jemy podobnie, tylko że jeszcze do pieczarek dodajemy ser żółty.
Tak samo pyszny jest farszcz z serem(znów) żółtym i szpinakiem, dla mnie czyli wielbicielki sera i szpinaku, to eksplozja smakowa
Tych tradycyjnych, z mięsem i kapustą dawno już nie było, bo nie ma ich kto jeść.
Z tym, że ja nie smażę tych krokietów, tylko odgrzewam jedynie, bo inaczej niestety boli mnie po nich żołądek, za ciężkie są.
_________________
Amatorka z mnóstwem pytań