Dzisiaj jest 25.03.2019 22:08

Strefa czasowa UTC+1godz.





Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 176 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 14, 15, 16, 17, 18
Autor Wiadomość
Post: 10.03.2019 17:18 
Offline
Super ogrodnik
Super ogrodnik
Awatar użytkownika

Rejestracja: 18.05.2014 12:57
Posty: 2780
Pochwały: 17
BasiaK pisze:
Mam nadzieję, że byłam smaczna

BasiaK pisze:
sypana na drugi dzień [...] smak się poprawił.


Tak, na drugi dzień był (a) smacznijszy/a.

_________________
Wiedźmowata


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
Post: 12.03.2019 17:57 
Offline
Super ogrodnik
Super ogrodnik
Awatar użytkownika

Rejestracja: 20.08.2010 16:38
Posty: 3684
Lokalizacja: kujawsko - pomorskie
Pochwały: 12
Basiu przekombinowałaś5 z tą krupczatką. Tam się daje zwykłą mąkę. Jeśli chodzi o czas pieczenia to est podany. Punkt nr 7, ale bardziej w stronę dobrej godziny, 50min to zdecydowanie za mało.
Zresztą ja nigdy nie zwracam zbytnio uwagi na czas pieczenia bo każdy piekarnik jest inny i inaczej się piecze. Dla mnie wyznacznikiem dobrego ciasta, jest suchy patyczek wbijany pod koniec pieczenia.

_________________
Pozdrawiam - Anka
Mój jest ten kawałek podłogi cz.I
Moj jest ten kawalek podlogi cz.II

Mój jest ten kawałek podłogi cz. III
Moj jest ten kawalekk podlogi cz.IV - aktualny


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
Post: 12.03.2019 18:51 
Offline
Mistrz ogrodniczy
Mistrz ogrodniczy

Rejestracja: 08.12.2013 10:47
Posty: 8468
Lokalizacja: Górny Śląsk
Pochwały: 19
Przetrenuję jeszcze raz, ale muszę powiedzieć, że i tak resztki szarlotki zostały dziś zjedzone i były pyszne :) Do nieprzeczytania końcówki przepisu, gdzie czas był podany, ze skruchą się przyznaję :sorry:

B.

_________________
Moje domowe rośliny cz.1 , cz.2 i cz.3

Sprzedam ogrodowe - AKTUALNE jesień 2018
Wymienię się roślinami


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
Post: 12.03.2019 20:22 
Offline
Mistrz ogrodniczy
Mistrz ogrodniczy
Awatar użytkownika

Rejestracja: 05.04.2013 11:41
Posty: 8686
Lokalizacja: Wrocław
Pochwały: 6
Basiu, ja też tak miewam, że nie doczytam :rotfl2:
Szczyt roztargnienia przeszlam w okresie szkolnym jeszcze, kiedy to postanowiłam upiec precelki. Wszystko pięknie i ładnie, ale w ktorymś momencie coś mi nie pasowało. Nijak nie mogłam dojść o co chodzi. Mama zaczeła czytac przepis i ku mojemu zdziwieniu jej przepis był inny. Co się okazało? Cóż... początek przepisu należal do precelków, a koniec do czegoś zupelnie innego. Kartki mi się skleiły :rotfl2:

W późniejszejmkarierze kuchennej jeszcze wiele razy mi się coś przytrafiało, ale to 0recelki zawsze mi w głowie siedzą :whistling:

_________________
Czy nie starczy, że ogród jest piękny? Czy muszą w nim jeszcze mieszkać wróżki? - Douglas Adams
Byłoby miło ;)

Ciasny, ale własny: Cz. I, Cz. II, Cz. III
Moje doniczkowce: część 1, część 2


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
Post: 12.03.2019 21:11 
Offline
Super ogrodnik
Super ogrodnik
Awatar użytkownika

Rejestracja: 13.01.2015 20:08
Posty: 3257
Lokalizacja: świętokrzyskie
Pochwały: 2
:flower1:
to mój ostatni jabłecznik, ale nie jest to mój wymarzony :whistling:

:bye:


Załączniki:
IMG_00014.JPG
IMG_00014.JPG [ 29.25 KiB | Przeglądany 67 razy ]
IMG_00024.JPG
IMG_00024.JPG [ 39.77 KiB | Przeglądany 67 razy ]

_________________
taki zwykły ogródek
taki zwykły ogródek cz.II
taki zwykły ogródek cz.III
Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
Post: 12.03.2019 21:17 
Offline
Starszy ogrodnik
Starszy ogrodnik
Awatar użytkownika

Rejestracja: 15.06.2010 16:48
Posty: 914
Lokalizacja: Gliwice
Pochwały: 2
Mój przepis na szarlotkę.
1/2 kg zwykłej mąki 4 żółtka 3/4 kostki margaryny 1/4 kostki smalcu kopiata łyżeczka proszku do pieczenia mała kwaśna śmietana 3/4 szklanki cukru.

a)1,5 kg jabłek + ok. 1,5 szklanki cukru + cynamon + odrobina wody – to wszystko udusić,

b) wyrobić ciasto ze składników i włożyć na ok. 1 godz. do lodówki.

c) blachę ( 25x40 ) posmarować masłem

d) 2/3 ciasta rozwałkować i przenieść na blachę. Na to wyłożyć jabłka. Pozostałe ciasto rozwałkować i dać na wierzch.
Włożyć ciasto do dobrze rozgrzanego piekarnika i piec w temp. 200 *C . 50 minut


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 176 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 14, 15, 16, 17, 18

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Zdjęcia kwiatów | Powered by phpBB ® Forum Software © phpBB Group

Jaka to roślina


Bezpłatny biuletyn o kwiatach

Co to jest newsletter ?

Kontakt z redakcją serwisu

Copyright ® 2005-2012 SwiatKwiatow.pl