|
Dzisiaj jest 01.10.2023 22:47
|
Posty bez odpowiedzi | Aktywne tematy
Autor |
Wiadomość |
aniula89
|
: 29.06.2014 15:45 |
|
Rejestracja: 09.02.2014 19:14 Posty: 10823 Lokalizacja: Anglia
Pochwały: 10
|
Ciekawa jestem co ciekawego robicie na szybkie imprezowe przekąski ?
Ja polecam roladki z szynki
Sos: obieramy rozgniatamy z 3 główki czosnku, sole po około 0.5 h dodaje majonez i potarkowany żółty ser.
Następnie zawijam w ulubioną szynkę. Można też sos podawać na pomidorach lub krakersach.
|
|
Na górę |
|
 |
Joannathc
|
: 12.10.2014 14:08 |
|
Rejestracja: 29.08.2012 13:05 Posty: 442
Pochwały: 1
|
Ja przygotowuję m.in.: - jajka faszerowane (np. pieczarki, por, żółtko i majonez albo makrela wędzona, ogórek kiszony i majonez), - koreczki (np. ser żółty, parówki, ogórek konserwowy, cebulka konserwowa albo ser feta, pomidorek koktajlowy, ogórek zielony i czarna oliwka) - makaron duże muszle nadziewany sałatką (np. papryka, tuńczyk, ogórek kiszony, jajko, majonez i natka pietruszki do ozdoby)
|
|
Na górę |
|
 |
Joannathc
|
: 12.10.2014 14:25 |
|
Rejestracja: 29.08.2012 13:05 Posty: 442
Pochwały: 1
|
Wygląda ciekawie, a cóż to jest dokładnie?
|
|
Na górę |
|
 |
Puschel777
|
: 12.10.2014 14:34 |
|
Rejestracja: 23.09.2013 08:52 Posty: 2755 Lokalizacja: NIEMCY HH
Pochwały: 5
|
Joannathc pisze: Wygląda ciekawie, a cóż to jest dokładnie? Dopisalam przepis.
|
|
Na górę |
|
 |
Joannathc
|
: 12.10.2014 14:36 |
|
Rejestracja: 29.08.2012 13:05 Posty: 442
Pochwały: 1
|
Dziękuję  z pewnością wypróbuję!
|
|
Na górę |
|
 |
aniula89
|
: 12.10.2014 16:37 |
|
Rejestracja: 09.02.2014 19:14 Posty: 10823 Lokalizacja: Anglia
Pochwały: 10
|
To ja jeszcze robię pieczarki z farszem z mielonego mięsa. Mięso przyrządzamy wg siebie. Ja zawsze robię tak jak na kotlety mielone. Pieczarki, najlepiej małe, obieram i wydrążam z blaszek, odrywam ogonki. Następnie faszeruje je mięsem. Panieruję w roztrzepanym jajku. Następnie w bułce tartej i smażę na oleju od strony pieczarki najpierw. Smaczne i godne polecenia. SMACZNEGO!
|
|
Na górę |
|
 |
Joannathc
|
: 12.10.2014 16:51 |
|
Rejestracja: 29.08.2012 13:05 Posty: 442
Pochwały: 1
|
Takie pieczarki uwielbiam. Ale jadam tylko na jakiś przyjęciach, bo sama próbowałam zrobić w piekarniku i mi nie wyszło. Ale Twój przepis wygląda ciekawie... a co robisz z ogonkami i blaszkami?
|
|
Na górę |
|
 |
aniula89
|
: 12.10.2014 17:23 |
|
Rejestracja: 09.02.2014 19:14 Posty: 10823 Lokalizacja: Anglia
Pochwały: 10
|
Blaszki wyrzucam, a z ogonkami to rożnie, najczęściej do faszerowania jajek, ale dodaje też parę całych pieczarek. Albo do pasty z jajek i pieczarek do chleba (samże starte pieczarki dodaje do nich ugotowane jajka strate na tarce i majonez doprawiam solą i pieprzem ewentualnie dodać świeża natkę pietruszki ale to jak kto lubi).
|
|
Na górę |
|
 |
Kto jest online |
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości |
|
Nie możesz tworzyć nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz dodawać załączników
|
|
|