Dzisiaj jest 25.04.2024 09:48

Strefa czasowa UTC+1godz.





Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 58 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna
Autor Wiadomość
Post: 29.06.2014 15:45 
Offline
Mistrz ogrodniczy
Mistrz ogrodniczy
Awatar użytkownika

Rejestracja: 09.02.2014 19:14
Posty: 10873
Lokalizacja: Anglia
Pochwały: 10
Ciekawa jestem co ciekawego robicie na szybkie imprezowe przekąski ?

Ja polecam roladki z szynki

Sos:
obieramy rozgniatamy z 3 główki czosnku, sole po około 0.5 h dodaje majonez i potarkowany żółty ser.

Następnie zawijam w ulubioną szynkę.
Można też sos podawać na pomidorach lub krakersach.

_________________
pozdrawiam
Ania :flower2:

moje zielone królestwo II
[Tajemniczy ogród Ani cz. II
Anglia moimi oczami


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
Post: 12.10.2014 14:08 
Offline
Ogrodnik
Ogrodnik
Awatar użytkownika

Rejestracja: 29.08.2012 13:05
Posty: 442
Pochwały: 1
Ja przygotowuję m.in.:
- jajka faszerowane (np. pieczarki, por, żółtko i majonez albo makrela wędzona, ogórek kiszony i majonez),
- koreczki (np. ser żółty, parówki, ogórek konserwowy, cebulka konserwowa albo ser feta, pomidorek koktajlowy, ogórek zielony i czarna oliwka)
- makaron duże muszle nadziewany sałatką (np. papryka, tuńczyk, ogórek kiszony, jajko, majonez i natka pietruszki do ozdoby)

_________________
sprzedam
moje ogrodowe
moje domowe
Obrazek


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
Post: 12.10.2014 14:23 
Offline
Super ogrodnik
Super ogrodnik
Awatar użytkownika

Rejestracja: 23.09.2013 08:52
Posty: 2755
Lokalizacja: NIEMCY HH
Pochwały: 5
Wszystko co podajecie jest smaczne i piekne ja robie oprocz tego jeszcze Dakos.
Dakos to jest: Bulka przepolowiona posmarowana oliwa z oliwek. Podpieczona w piekarniuku i naklada sie na nia przygotowane poprzednio pomidory pokrojone w malenka kosteczkie,feta pokrojona w kosteczkie,czosnek przepuszczony przez praskie,sol, pieprz i ziola.Wymieszac to wszystko z oliwka .Do dekoracji cala oliwka.Ja posypuje Oregano i basilikom.


Załączniki:
b69ede3c81.jpg
b69ede3c81.jpg [ 82.35 KiB | Przeglądany 2318 razy ]
805291ab38 - Kopie.jpg
805291ab38 - Kopie.jpg [ 108.45 KiB | Przeglądany 2316 razy ]

_________________
Serdecznie pozdrawiam.Ewa
Nie mam Polskich liter.

Parapety i nie tylko.
W rajskim ogrodzie Ewy.
Ww rajskim ogrodzie Ewy 2
Troche egzotyki


Ostatnio zmieniony 12.10.2014 14:35 przez Puschel777, łącznie zmieniany 3 razy
Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
Post: 12.10.2014 14:25 
Offline
Ogrodnik
Ogrodnik
Awatar użytkownika

Rejestracja: 29.08.2012 13:05
Posty: 442
Pochwały: 1
Wygląda ciekawie, a cóż to jest dokładnie?

_________________
sprzedam
moje ogrodowe
moje domowe
Obrazek


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
Post: 12.10.2014 14:34 
Offline
Super ogrodnik
Super ogrodnik
Awatar użytkownika

Rejestracja: 23.09.2013 08:52
Posty: 2755
Lokalizacja: NIEMCY HH
Pochwały: 5
Joannathc pisze:
Wygląda ciekawie, a cóż to jest dokładnie?

Dopisalam przepis.

_________________
Serdecznie pozdrawiam.Ewa
Nie mam Polskich liter.

Parapety i nie tylko.
W rajskim ogrodzie Ewy.
Ww rajskim ogrodzie Ewy 2
Troche egzotyki


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
Post: 12.10.2014 14:36 
Offline
Ogrodnik
Ogrodnik
Awatar użytkownika

Rejestracja: 29.08.2012 13:05
Posty: 442
Pochwały: 1
Dziękuję :hug4: z pewnością wypróbuję!

_________________
sprzedam
moje ogrodowe
moje domowe
Obrazek


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
Post: 12.10.2014 16:37 
Offline
Mistrz ogrodniczy
Mistrz ogrodniczy
Awatar użytkownika

Rejestracja: 09.02.2014 19:14
Posty: 10873
Lokalizacja: Anglia
Pochwały: 10
To ja jeszcze robię pieczarki z farszem z mielonego mięsa.
Mięso przyrządzamy wg siebie. Ja zawsze robię tak jak na kotlety mielone.
Pieczarki, najlepiej małe, obieram i wydrążam z blaszek, odrywam ogonki. Następnie faszeruje je mięsem. Panieruję w roztrzepanym jajku. Następnie w bułce tartej i smażę na oleju od strony pieczarki najpierw.
Smaczne i godne polecenia.
SMACZNEGO!

_________________
pozdrawiam
Ania :flower2:

moje zielone królestwo II
[Tajemniczy ogród Ani cz. II
Anglia moimi oczami


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
Post: 12.10.2014 16:51 
Offline
Ogrodnik
Ogrodnik
Awatar użytkownika

Rejestracja: 29.08.2012 13:05
Posty: 442
Pochwały: 1
Takie pieczarki uwielbiam. Ale jadam tylko na jakiś przyjęciach, bo sama próbowałam zrobić w piekarniku i mi nie wyszło. Ale Twój przepis wygląda ciekawie... a co robisz z ogonkami i blaszkami?

_________________
sprzedam
moje ogrodowe
moje domowe
Obrazek


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
Post: 12.10.2014 17:23 
Offline
Mistrz ogrodniczy
Mistrz ogrodniczy
Awatar użytkownika

Rejestracja: 09.02.2014 19:14
Posty: 10873
Lokalizacja: Anglia
Pochwały: 10
Blaszki wyrzucam, a z ogonkami to rożnie, najczęściej do faszerowania jajek, ale dodaje też parę całych pieczarek. Albo do pasty z jajek i pieczarek do chleba (samże starte pieczarki dodaje do nich ugotowane jajka strate na tarce i majonez doprawiam solą i pieprzem ewentualnie dodać świeża natkę pietruszki ale to jak kto lubi).

_________________
pozdrawiam
Ania :flower2:

moje zielone królestwo II
[Tajemniczy ogród Ani cz. II
Anglia moimi oczami


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
Post: 16.10.2014 14:56 
Offline
Ogrodnik stażysta
Ogrodnik stażysta

Rejestracja: 01.02.2013 14:10
Posty: 4
Pochwały: 0
Moją specjalnością jest orientalny kurczak z woka. Przygotowuje go dla wyjątkowych gości. Zawsze wszystkim smakuje, zresztą to moje ulubione danie. Tu znajdziecie przepis http://zdrowoismacznie.com/orientalny-kurczak-z-woka/


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 58 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 7 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Zdjęcia kwiatów | Powered by phpBB ® Forum Software © phpBB Group

Jaka to roślina


Bezpłatny biuletyn o kwiatach

Co to jest newsletter ?

Kontakt z redakcją serwisu

Copyright ® 2005-2012 SwiatKwiatow.pl