|
Dzisiaj jest 25.04.2024 12:28
|
Posty bez odpowiedzi | Aktywne tematy
Autor |
Wiadomość |
elka
|
: 07.02.2014 10:23 |
|
Rejestracja: 24.03.2010 15:41 Posty: 33394 Lokalizacja: Wrocław
Pochwały: 61
|
annapopielec pisze: Tak Elu, to chyba najprostszy sposób. Tylko ręka boli...
|
|
Na górę |
|
|
annapopielec
|
: 07.02.2014 10:26 |
|
Rejestracja: 20.07.2012 10:51 Posty: 698 Lokalizacja: Medyka
Pochwały: 5
|
Elu ja to przepuszczam przez maszynkę elektryczną z drobnym sitkiem nawet dwa razy..... kiedyś też ucierałam ręcznie, aż w końcu dostałam takie coś wielofunkcyjne. No i jakoś idzie hahah
_________________ Jestem na FB annapopieleczielonomimojskalniakPozdrawiam - ANIA
|
|
Na górę |
|
|
gregorius
|
: 07.02.2014 12:37 |
|
Rejestracja: 10.10.2007 22:30 Posty: 17136 Lokalizacja: UK
Pochwały: 18
|
A czemu kwasek cytrynowy. Cytryna zdrowsza
_________________ "Nie miej wątpliwości: chwasty wygrają. Ostatni ruch zawsze należy do Natury" Pozdrawiam
|
|
Na górę |
|
|
annapopielec
|
: 07.02.2014 12:51 |
|
Rejestracja: 20.07.2012 10:51 Posty: 698 Lokalizacja: Medyka
Pochwały: 5
|
nogros pisze: A czemu kwasek cytrynowy. Cytryna zdrowsza Fakt, jakoś tak moja babcia robiła, później mama no i ja Czas to zmienić.
_________________ Jestem na FB annapopieleczielonomimojskalniakPozdrawiam - ANIA
|
|
Na górę |
|
|
gregorius
|
: 07.02.2014 12:59 |
|
Rejestracja: 10.10.2007 22:30 Posty: 17136 Lokalizacja: UK
Pochwały: 18
|
Moja mama kwaskiem cytrynowym herbatę "doprawia". A cytryna o wiele lepsza i przede wszystkim zdrowsza. Ja najwięcej cytryny wykorzystuję do poprawienia smaku wody, której piję spore ilości Do nadziewania pączków moja mama wykorzystuje marmoladę, zazwyczaj wieloowocową A ja jadłem pączki także z czekoladą, budyniem i sam już nie wiem z czym. W sumie najbardziej lubię z nadzieniem różanym A czy posypujecie pączki skórką od pomarańczy własnej roboty?
_________________ "Nie miej wątpliwości: chwasty wygrają. Ostatni ruch zawsze należy do Natury" Pozdrawiam
|
|
Na górę |
|
|
annapopielec
|
: 07.02.2014 13:03 |
|
Rejestracja: 20.07.2012 10:51 Posty: 698 Lokalizacja: Medyka
Pochwały: 5
|
Ja posypuje tylko cukrem puderem z kardamonem, lukrem cytrynowym lub miętowym. Mój mąż nie lubi żadnych skórek.
_________________ Jestem na FB annapopieleczielonomimojskalniakPozdrawiam - ANIA
|
|
Na górę |
|
|
gregorius
|
: 07.02.2014 13:11 |
|
Rejestracja: 10.10.2007 22:30 Posty: 17136 Lokalizacja: UK
Pochwały: 18
|
A ja lubię i wiem, że taką skórkę można samemu zrobić. W Polsce łatwo kupić, a w Anglii, to nie wiem. Nie wiem tylko, czy robienie tego dodatku ze skórki nasiąkniętej chemią ma sens ...
_________________ "Nie miej wątpliwości: chwasty wygrają. Ostatni ruch zawsze należy do Natury" Pozdrawiam
|
|
Na górę |
|
|
eDorka
|
: 07.02.2014 13:30 |
|
Rejestracja: 05.04.2013 11:41 Posty: 10937 Lokalizacja: Wrocław
Pochwały: 10
|
No i masz.... mam ochotę na pączki Mój mąż też nie cierpi skórki pomarańczowej.... Co jest z tymi facetami? Ja nadziewałam w ub. roku maminym domowym dżemem wiśniowym - super pasował do pączków. Tylko przepis nie wiem gdzie wsadziłam.... Muszę wykopać - to tradycyjne pączki, wymagające większej ilości czasu. Ja uwielbiam serowe, bo migiem się je robi, ale na tłusty czwartek lepiej popracować nad tymi tradycyjnymi. W tym roku będę w niedzielę po tłustym czwartku smażyć, bo chłopaki na ferie wyjeżdżają i samej sobie smażyć nie powinnam ....
_________________ Czy nie starczy, że ogród jest piękny? Czy muszą w nim jeszcze mieszkać wróżki? - Douglas Adams Byłoby miło Ciasny, ale własny: część IVMoje doniczkowce: część 2
|
|
Na górę |
|
|
gregorius
|
: 07.02.2014 13:39 |
|
Rejestracja: 10.10.2007 22:30 Posty: 17136 Lokalizacja: UK
Pochwały: 18
|
Wiśniowy dżem jest super. Ja w pamięci mam śliwkowy, z mamusinej spiżarni. Naleśniki z tym dżemem to była pychota, choć nie przepadam za naleśnikami
_________________ "Nie miej wątpliwości: chwasty wygrają. Ostatni ruch zawsze należy do Natury" Pozdrawiam
|
|
Na górę |
|
|
wawik
|
: 07.02.2014 13:45 |
|
Rejestracja: 10.04.2011 17:17 Posty: 11248 Lokalizacja: Rybnik
Pochwały: 19
|
Ja też już mam pierwszy, a raczej drugi składnik do pączków. Pierwszy to są chęci, a drugi to dżem. Dżem to nie wiem jaki, bo podarunkowy. Jeszcze tylko rozszyfrować kiedy się napełnia? przed smażeniem, czy po? Na mój ograniczony rozum - to po, tylko czym napełniacie, to znaczy jak?
|
|
Na górę |
|
|
Kto jest online |
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 6 gości |
|
Nie możesz tworzyć nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz dodawać załączników
|
|
|