|
Dzisiaj jest 24.04.2024 03:04
|
Posty bez odpowiedzi | Aktywne tematy
Autor |
Wiadomość |
aniula89
|
: 26.07.2017 20:56 |
|
Rejestracja: 09.02.2014 19:14 Posty: 10873 Lokalizacja: Anglia
Pochwały: 10
|
dziękuje
|
|
Na górę |
|
|
elka
|
: 26.07.2017 23:21 |
|
Rejestracja: 24.03.2010 15:41 Posty: 33394 Lokalizacja: Wrocław
Pochwały: 61
|
Aniu, do Twoich chyba dam ciut więcej chili Bardzo dobre
|
|
Na górę |
|
|
aniula89
|
: 27.07.2017 13:27 |
|
Rejestracja: 09.02.2014 19:14 Posty: 10873 Lokalizacja: Anglia
Pochwały: 10
|
To się cieszę. Dla. Tylko nie przesadzaj bo z chili to różnie bywa Ja myślałam o koperku ale nie wiem jak by smakowało
|
|
Na górę |
|
|
elka
|
: 27.07.2017 17:47 |
|
Rejestracja: 24.03.2010 15:41 Posty: 33394 Lokalizacja: Wrocław
Pochwały: 61
|
Moje nie było z tych najostrzejszych
|
|
Na górę |
|
|
jaga51
|
: 02.08.2017 22:12 |
|
Rejestracja: 28.02.2013 21:23 Posty: 7868
Pochwały: 24
|
Agnieszka pisze: Witam Słyszałam,że można mrozić w plasterkach na mizerie, ale nie jestem przekonana Pozdrawiam serdecznie W żadnym ze "słoikowych" ogórków nie ma już niestety tego cudownego aromatu świeżych, zielonych, prosto z grządki. W zimie czasem przyjdzie chęć na ten aromat. Mój patent ( a właściwie pożyczony) jest taki. Mizeria w plastrach zamrożona robi się ciapata. Ja duże, ale jeszcze nie przerośnięte ogórki obieram ze skórki i każdy osobno pakuję w folię aluminiową. Teraz do woreczka i do zamrażarki. Takie ogórki można wykorzystać na mizerię i do wszelkich sałatek wymagających świeżego ogórka. Doskonale zachowują aromat i mają całkiem znośną konsystencję. Ta sama metoda sprawdza się przy mrożeniu kani. Każdy grzyb zapakowany osobno, więc można przyrządzić jak świeże a la schabowe.
|
|
Na górę |
|
|
elka
|
: 02.08.2017 23:38 |
|
Rejestracja: 24.03.2010 15:41 Posty: 33394 Lokalizacja: Wrocław
Pochwały: 61
|
Muszę spróbować, mizeria zimą z własnych ogórków, rzecz nie do pogardzenia
|
|
Na górę |
|
|
Agnieszka
|
: 03.08.2017 18:10 |
|
Rejestracja: 06.09.2011 08:21 Posty: 1844 Lokalizacja: Austria
Pochwały: 4
|
Jadziu jak znieba siedze i szukam co tu zrobic bo zakiszone juz mam i poprzerastane starte na zupe w sloikach tez juz sa a tych z cury nie lubie ... zaraz bede mrozic zostawie tylko ze 3 na zupe kremowa na jutro dziekuje i pozdrawiam
_________________ Moja klawiatura nie posiada polskich znakow. Moje roślinkiW moim ogrodzie
|
|
Na górę |
|
|
Agnieszka
|
: 04.08.2017 12:40 |
|
Rejestracja: 06.09.2011 08:21 Posty: 1844 Lokalizacja: Austria
Pochwały: 4
|
Zupa ogorkowa-krem 700 g troszke wiekszych ogorkow, obranych 1-2 marchew 2 zabki czosnku 150 g serka topionego o samku smietanowym czyli neutralny 2 lyzki smietany 12% 1 - 1,5 l bulionu, pieprz ew, sol koperek Obrane ogorki, marchewm czosnek pokroic na grube plastry, gotowac w bulionie ok 20 mni. Ja wrzucam do garnka i zalewam ok 1 litra bo rozienczyc zawsze mozna, jk kto chce pozniej gesciejsza zupe albo rzadsza sciagam z pieca i dodaje serek, blenduje + smietana blenduje doprawiam po czym zagotowuje doslownie minutke, doprawiam pokrojonym koperkiem podaje z grzankami smacznego
Załączniki: |
IMG_2774.JPG [ 200.78 KiB | Przeglądany 7671 razy ]
|
_________________ Moja klawiatura nie posiada polskich znakow. Moje roślinkiW moim ogrodzie
|
|
Na górę |
|
|
Kto jest online |
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 5 gości |
|
Nie możesz tworzyć nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz dodawać załączników
|
|
|