Dzisiaj jest 25.04.2024 12:55

Strefa czasowa UTC+1godz.





Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 30 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna
Autor Wiadomość
Post: 27.01.2016 12:24 
Offline
Mistrz ogrodniczy
Mistrz ogrodniczy
Awatar użytkownika

Rejestracja: 10.04.2011 17:17
Posty: 11248
Lokalizacja: Rybnik
Pochwały: 19
Jeśli ma ktoś konto na fb, może zobaczyć czym nas faszerują producenci szybkich posilków.
zupka chińska.
:shock:

_________________
Mój ogród cz. pierwsza,
druga i trzecia
aktualne burze
wacław pozdrawia


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
Post: 27.01.2016 19:34 
Offline
Mistrz ogrodniczy
Mistrz ogrodniczy

Rejestracja: 08.12.2013 10:47
Posty: 11310
Lokalizacja: Górny Śląsk
Pochwały: 43
wawik pisze:
Jeśli ma ktoś konto na fb, może zobaczyć czym nas faszerują producenci szybkich posilków.
zupka chińska.
:shock:

Pewnie w przyprawach jest trochę saletry, a ona faktycznie łatwo wybucha. Żadne odkrycie, przy domowym peklowaniu mięsa też się takich wynalazków używało. Zresztą ogrodnicy z nas i jakby tak trochę nawozów wziąć to co, nie są wybuchowe? Moim zdaniem takie filmiki to tylko wodę z mózgu robią.

A zupki najlepiej gotować samodzielnie...

B.

_________________
Moje domowe rośliny cz.1 , cz.2 i cz.3


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
Post: 27.01.2016 20:01 
Offline
Mistrz ogrodniczy
Mistrz ogrodniczy
Awatar użytkownika

Rejestracja: 10.04.2011 17:17
Posty: 11248
Lokalizacja: Rybnik
Pochwały: 19
Saletra? Do peklowania mięsa rozumiem, ale do makaronu? Czy makaron trzeba peklować? :shock:

_________________
Mój ogród cz. pierwsza,
druga i trzecia
aktualne burze
wacław pozdrawia


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
Post: 27.01.2016 21:04 
Offline
Mistrz ogrodniczy
Mistrz ogrodniczy

Rejestracja: 08.12.2013 10:47
Posty: 11310
Lokalizacja: Górny Śląsk
Pochwały: 43
Nie, ale tak mi się coś po łbie tłucze, że dodają do tych przypraw zamiast soli :)

B.

_________________
Moje domowe rośliny cz.1 , cz.2 i cz.3


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
Post: 27.01.2016 21:11 
Offline
Mistrz ogrodniczy
Mistrz ogrodniczy
Awatar użytkownika

Rejestracja: 10.04.2011 17:17
Posty: 11248
Lokalizacja: Rybnik
Pochwały: 19
Jeśli już Basiu wspomnialaś o soli, to soli jest tam kilka razy więcej niż być powinno, a suche przyprawy też nie potrzebują konserwantów. Ciekawe to co?
:sun:

_________________
Mój ogród cz. pierwsza,
druga i trzecia
aktualne burze
wacław pozdrawia


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
Post: 27.01.2016 21:24 
Offline
Administrator
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 24.03.2010 15:41
Posty: 33394
Lokalizacja: Wrocław
Pochwały: 61
BasiaK pisze:
A zupki najlepiej gotować samodzielnie...

B.

W pełni się zgadzam :clapping2:

Nie uwolnimy się całkowicie od niekorzystnych dodatków, ale przynajmniej znacznie je ograniczymy. Ja zawsze staram się kupować produkty jak najmniej przetworzone i sama gotuję, ale gdy czasem zdarzy mi się zjeść jakiegoś "gotowca", nie mam wyrzutów sumienia z tego powodu...

_________________
Pozdrawiam
elka
:bye:



Wrocławska przyroda
moje kolczaste cz. 3.
trochę egzotyki cz.III
w moim ogródeczku - cz. VI
kwiatuszki elki III




Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
Post: 28.01.2016 00:16 
Offline
Mistrz ogrodniczy
Mistrz ogrodniczy
Awatar użytkownika

Rejestracja: 10.10.2007 22:30
Posty: 17136
Lokalizacja: UK
Pochwały: 18
Wydaje mi się, że nie wszyscy producenci robią tak ogniste przyprawy, dlatego też, jak będę miał okazję to sam się przekonam :sun:

_________________
"Nie miej wątpliwości: chwasty wygrają. Ostatni ruch zawsze należy do Natury"
Pozdrawiam :bye:


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
Post: 28.01.2016 08:01 
Offline
Mistrz ogrodniczy
Mistrz ogrodniczy

Rejestracja: 08.12.2013 10:47
Posty: 11310
Lokalizacja: Górny Śląsk
Pochwały: 43
elka pisze:


Nie uwolnimy się całkowicie od niekorzystnych dodatków, ale przynajmniej znacznie je ograniczymy. Ja zawsze staram się kupować produkty jak najmniej przetworzone i sama gotuję, ale gdy czasem zdarzy mi się zjeść jakiegoś "gotowca", nie mam wyrzutów sumienia z tego powodu...

Ja tak samo. Tyle że te nieprzetworzone czy słabo przetworzone produkty już i tak zawierają sporo niepożądanych dodatków. Nie mamy na to wpływu - ale bruździć sobie świadomie jedząc jakieś śmieciowe desery, jogurty, kiełbasy czy margarynę udającą ser nie zamierzam :)

B.

_________________
Moje domowe rośliny cz.1 , cz.2 i cz.3


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
Post: 28.01.2016 10:00 

Pochwały: 0
Nikt chyba nie jada tych "szybkich produktów" codziennie?
Na pewno są wygodne np na wycieczkach.
Czasem stosuję "gorący kubek" ,oczywiście ten najbardziej markowy, jako uzupełnienie diety.


Na górę
  
Odpowiedz z cytatem  
Post: 07.02.2016 10:53 
Offline
Mistrz ogrodniczy
Mistrz ogrodniczy
Awatar użytkownika

Rejestracja: 10.04.2011 17:17
Posty: 11248
Lokalizacja: Rybnik
Pochwały: 19
Ja też jadam pasztety i mielonki, ale sam to robię i nie szukam np.

Na półkach sklepowych. :shock:

_________________
Mój ogród cz. pierwsza,
druga i trzecia
aktualne burze
wacław pozdrawia


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 30 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 10 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Zdjęcia kwiatów | Powered by phpBB ® Forum Software © phpBB Group

Jaka to roślina


Bezpłatny biuletyn o kwiatach

Co to jest newsletter ?

Kontakt z redakcją serwisu

Copyright ® 2005-2012 SwiatKwiatow.pl