|
Dzisiaj jest 25.04.2024 12:55
|
Posty bez odpowiedzi | Aktywne tematy
Autor |
Wiadomość |
wawik
|
: 27.01.2016 12:24 |
|
Rejestracja: 10.04.2011 17:17 Posty: 11248 Lokalizacja: Rybnik
Pochwały: 19
|
Jeśli ma ktoś konto na fb, może zobaczyć czym nas faszerują producenci szybkich posilków. zupka chińska.
|
|
Na górę |
|
|
BasiaK
|
: 27.01.2016 19:34 |
|
|
Mistrz ogrodniczy |
|
Rejestracja: 08.12.2013 10:47 Posty: 11310 Lokalizacja: Górny Śląsk
Pochwały: 43
|
wawik pisze: Jeśli ma ktoś konto na fb, może zobaczyć czym nas faszerują producenci szybkich posilków. zupka chińska. Pewnie w przyprawach jest trochę saletry, a ona faktycznie łatwo wybucha. Żadne odkrycie, przy domowym peklowaniu mięsa też się takich wynalazków używało. Zresztą ogrodnicy z nas i jakby tak trochę nawozów wziąć to co, nie są wybuchowe? Moim zdaniem takie filmiki to tylko wodę z mózgu robią. A zupki najlepiej gotować samodzielnie... B.
|
|
Na górę |
|
|
wawik
|
: 27.01.2016 20:01 |
|
Rejestracja: 10.04.2011 17:17 Posty: 11248 Lokalizacja: Rybnik
Pochwały: 19
|
Saletra? Do peklowania mięsa rozumiem, ale do makaronu? Czy makaron trzeba peklować?
|
|
Na górę |
|
|
wawik
|
: 27.01.2016 21:11 |
|
Rejestracja: 10.04.2011 17:17 Posty: 11248 Lokalizacja: Rybnik
Pochwały: 19
|
Jeśli już Basiu wspomnialaś o soli, to soli jest tam kilka razy więcej niż być powinno, a suche przyprawy też nie potrzebują konserwantów. Ciekawe to co?
|
|
Na górę |
|
|
elka
|
: 27.01.2016 21:24 |
|
Rejestracja: 24.03.2010 15:41 Posty: 33394 Lokalizacja: Wrocław
Pochwały: 61
|
BasiaK pisze: A zupki najlepiej gotować samodzielnie...
B. W pełni się zgadzam Nie uwolnimy się całkowicie od niekorzystnych dodatków, ale przynajmniej znacznie je ograniczymy. Ja zawsze staram się kupować produkty jak najmniej przetworzone i sama gotuję, ale gdy czasem zdarzy mi się zjeść jakiegoś "gotowca", nie mam wyrzutów sumienia z tego powodu...
|
|
Na górę |
|
|
gregorius
|
: 28.01.2016 00:16 |
|
Rejestracja: 10.10.2007 22:30 Posty: 17136 Lokalizacja: UK
Pochwały: 18
|
Wydaje mi się, że nie wszyscy producenci robią tak ogniste przyprawy, dlatego też, jak będę miał okazję to sam się przekonam
_________________ "Nie miej wątpliwości: chwasty wygrają. Ostatni ruch zawsze należy do Natury" Pozdrawiam
|
|
Na górę |
|
|
BasiaK
|
: 28.01.2016 08:01 |
|
|
Mistrz ogrodniczy |
|
Rejestracja: 08.12.2013 10:47 Posty: 11310 Lokalizacja: Górny Śląsk
Pochwały: 43
|
elka pisze:
Nie uwolnimy się całkowicie od niekorzystnych dodatków, ale przynajmniej znacznie je ograniczymy. Ja zawsze staram się kupować produkty jak najmniej przetworzone i sama gotuję, ale gdy czasem zdarzy mi się zjeść jakiegoś "gotowca", nie mam wyrzutów sumienia z tego powodu... Ja tak samo. Tyle że te nieprzetworzone czy słabo przetworzone produkty już i tak zawierają sporo niepożądanych dodatków. Nie mamy na to wpływu - ale bruździć sobie świadomie jedząc jakieś śmieciowe desery, jogurty, kiełbasy czy margarynę udającą ser nie zamierzam B.
|
|
Na górę |
|
|
roh65
|
: 28.01.2016 10:00 |
|
Pochwały: 0
|
Nikt chyba nie jada tych "szybkich produktów" codziennie? Na pewno są wygodne np na wycieczkach. Czasem stosuję "gorący kubek" ,oczywiście ten najbardziej markowy, jako uzupełnienie diety.
|
|
Na górę |
|
|
wawik
|
: 07.02.2016 10:53 |
|
Rejestracja: 10.04.2011 17:17 Posty: 11248 Lokalizacja: Rybnik
Pochwały: 19
|
|
Na górę |
|
|
Kto jest online |
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 10 gości |
|
Nie możesz tworzyć nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz dodawać załączników
|
|
|