|
Dzisiaj jest 26.04.2024 00:03
|
Posty bez odpowiedzi | Aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 9 ] |
|
Estreva
|
: 20.07.2017 11:22 |
|
Rejestracja: 28.09.2012 14:40 Posty: 387 Lokalizacja: Ząbkowice śląskie/k.Wrocławia.
Pochwały: 7
|
Kupuję dżemy "100 % Owoców", w sklepach sieci Biedronka. W składzie nie ma rafinowanego cukru, tylko 100 % naturalnych składników. W ofercie mają również 100 % dżemy z firmy Łowicz. Naprawdę pyszne.
|
|
Na górę |
|
|
milacek
|
: 20.07.2017 12:46 |
|
Rejestracja: 25.09.2013 14:41 Posty: 2176 Lokalizacja: mazowieckie
Pochwały: 13
|
Bez cukru robię dżem ze śliwek, najlepszy z węgierek, ale muszą być mocno dojrzałe. Do dżemu z wiśni znajoma użyła słodzika, ale wyszedł jakiś dziwny. Najlepsze naturalne składniki W zasadzie ze wszystkich owoców można zrobić dżem niesłodzony, ale trudno go przechować, chyba że w maleńkich jednorazowych słoiczkach.
|
|
Na górę |
|
|
gregorius
|
: 20.07.2017 13:14 |
|
Rejestracja: 10.10.2007 22:30 Posty: 17136 Lokalizacja: UK
Pochwały: 18
|
Myślę, że dobre dżemy to tylko te zrobione w domowych warunkach
_________________ "Nie miej wątpliwości: chwasty wygrają. Ostatni ruch zawsze należy do Natury" Pozdrawiam
|
|
Na górę |
|
|
BasiaK
|
: 20.07.2017 17:32 |
|
|
Mistrz ogrodniczy |
|
Rejestracja: 08.12.2013 10:47 Posty: 11310 Lokalizacja: Górny Śląsk
Pochwały: 43
|
milacek pisze: Bez cukru robię dżem ze śliwek, najlepszy z węgierek, ale muszą być mocno dojrzałe. To powidła zasadniczo - i masz rację, są bez cukru, ale muszą być do nich szczególne śliwki Ech, ten smak... B.
|
|
Na górę |
|
|
wawik
|
: 20.07.2017 17:36 |
|
Rejestracja: 10.04.2011 17:17 Posty: 11248 Lokalizacja: Rybnik
Pochwały: 19
|
BasiaK pisze: To powidła zasadniczo - i masz rację, są bez cukru, ale muszą być do nich szczególne śliwki Ech, ten smak... B. I odpowiednia obróbka termiczna.
|
|
Na górę |
|
|
BasiaK
|
: 20.07.2017 19:02 |
|
|
Mistrz ogrodniczy |
|
Rejestracja: 08.12.2013 10:47 Posty: 11310 Lokalizacja: Górny Śląsk
Pochwały: 43
|
wawik pisze: I odpowiednia obróbka termiczna. To się u mnie zwykle zwyczajnie gotowało na b. małym gazie, długo, mieszając do zgęstnienia (właśnie dlatego śliwki były takie ważne, musiały być mało wodniste). Pychota! B.
|
|
Na górę |
|
|
justynagrodzka
|
: 21.07.2017 10:27 |
|
|
Ogrodnik stażysta |
|
Rejestracja: 21.07.2017 10:20 Posty: 3
Pochwały: 0
|
BasiaK pisze: Raz próbowałam dżemu (żurawinowego) z drugiej wymienionej firmy - przesłodzony niesamowicie. A przetworów bez cukru zrobić się nie da. Wolę robić sama, przynajmniej wiem co jem. I wcale nie trwa to aż tak długo.
B. U mnie to samo! Dla mnie Łowicz jest za słodki, a wszystkie te konfitury z supermarketów przypominają konsystencją galaretkę. Też tak macie? Albo domowe, albo kupione w małym rodzinnym sklepiku, który niedawno odkryłam
|
|
Na górę |
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 9 ] |
|
Kto jest online |
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 12 gości |
|
Nie możesz tworzyć nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz dodawać załączników
|
|
|