|
Dzisiaj jest 19.04.2024 19:51
|
Posty bez odpowiedzi | Aktywne tematy
Autor |
Wiadomość |
Mariak
|
: 18.02.2013 19:12 |
|
|
Ogrodnik |
|
Rejestracja: 29.06.2008 11:33 Posty: 173 Lokalizacja: Kalisz
Pochwały: 0
|
Tyle buraczków ile jabłek np.2 duże buraki+2 jabłka pęczek natki- wypłukać 2 ząbki czosnku -zmiażdżyc z solą, dodać 3 łyżki oliwy, wymieszać sól, cukier, pieprz,olej i ocet cytrynowy(zrobiony własnoręcznie) lub ocet spirytusowy WYKONANIE buraczki surowe i jabłka obrać ze skórki, wyjąc gniazda nasienne u jabłek -umyć, zetrzeć na tartce jarzynowej, dodać posiekaną natkę i zmaserowany czosnek.Do smaku przyprawić cukrem, pieprzem, octem cytrynowym. Jeżeli nie mamy tego octu to zwykłym ale wówczas lekko solimy. Wszystko wymieszać i odstawić na 1 godz (w lecie wstawiamy do lodówki) Musi dojrzeć. Powinna mieć smak kwaskawo-słodki Można zmniejszyć ilość czosnku,jak ktoś nie lubi, ale to zmieni smak.
SMACZNEGO
|
|
Na górę |
|
|
gregorius
|
: 16.10.2016 16:13 |
|
Rejestracja: 10.10.2007 22:30 Posty: 17136 Lokalizacja: UK
Pochwały: 18
|
U mnie się robi taką sałatkę z buraków:
2 ziemniaki, 2 buraki, jabłko, cebula + sos (trzy łyżki majonezu, trzy łyżki jogurtu greckiego, sól, pieprz). Ugotowane ziemniaki, buraczki ćwikłowe oraz jabłko, trzemy na tarce (grube oczka). Cebulę drobno kroimy. Mieszamy ziemniaki, buraczki, cebulę i jabłko, a następnie dodajemy sos (wcześniej zmieszany majonez z jogurtem greckim) i ponownie mieszamy, doprawiając solą i pieprzem.
_________________ "Nie miej wątpliwości: chwasty wygrają. Ostatni ruch zawsze należy do Natury" Pozdrawiam
|
|
Na górę |
|
|
Kto jest online |
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 8 gości |
|
Nie możesz tworzyć nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz dodawać załączników
|
|
|