|
Dzisiaj jest 23.04.2024 11:48
|
Posty bez odpowiedzi | Aktywne tematy
Autor |
Wiadomość |
BasiaK
|
: 03.03.2015 11:34 |
|
|
Mistrz ogrodniczy |
|
Rejestracja: 08.12.2013 10:47 Posty: 11310 Lokalizacja: Górny Śląsk
Pochwały: 43
|
U mnie się jada z miodem Najlepszy gryczany, ale może być też nawłociowy. Wmawiamy sobie, że to zdrowsze niż cukier Nie wiem, czy było, bo się nie przebiłam przez cały wątek, ale zawsze odlewam tę wodę z tarcia (nie całą, niezbyt starannie) i wlewam mniej więcej parę łyżek b. gorącego mleka. Majeranek obowiązkowo. B.
|
|
Na górę |
|
|
bogdag1
|
: 03.03.2015 21:25 |
|
Rejestracja: 21.10.2014 21:42 Posty: 478 Lokalizacja: Podkarpackie
Pochwały: 1
|
Ja przeszłam przez cały wątek ponieważ uwielbiam placki ziemniaczane. Wypróbuję te z marchewką i z cukinią, na słodko nie lubię. Moje bardzo lubiane przez domowników placuszki są z dodatkiem wkruszonego białego sera. Zamiast mąki dodaję bułki tartej i żeby ciasto nie ciemniało i się zagęściło łyżkę kwaśnej śmietany. Oczywiście ząbek czosnku, pieprz, szczypior albo zieloną pietruszkę w zależności od upodobań. Polecam!
_________________ Pozdrawiam, Bogda"Zwróć swoją twarz ku słońcu a cień zostanie w tyle"
Mój wiejski ogród
|
|
Na górę |
|
|
BasiaK
|
: 03.03.2015 21:39 |
|
|
Mistrz ogrodniczy |
|
Rejestracja: 08.12.2013 10:47 Posty: 11310 Lokalizacja: Górny Śląsk
Pochwały: 43
|
bogdag1 pisze: Ja przeszłam przez cały wątek ponieważ uwielbiam placki ziemniaczane. Wypróbuję te z marchewką i z cukinią, na słodko nie lubię. Moje bardzo lubiane przez domowników placuszki są z dodatkiem wkruszonego białego sera. Zamiast mąki dodaję bułki tartej i żeby ciasto nie ciemniało i się zagęściło łyżkę kwaśnej śmietany. Oczywiście ząbek czosnku, pieprz, szczypior albo zieloną pietruszkę w zależności od upodobań. Polecam! Ser to coś nowego dla mnie, dużo go dajesz? Brzmi interesująco i chętnie wypróbuję. B.
|
|
Na górę |
|
|
wawik
|
: 03.03.2015 21:56 |
|
Rejestracja: 10.04.2011 17:17 Posty: 11248 Lokalizacja: Rybnik
Pochwały: 19
|
W czwartek kupuje dwa jogurty, bo piątek już blisko.
|
|
Na górę |
|
|
bogdag1
|
: 03.03.2015 22:04 |
|
Rejestracja: 21.10.2014 21:42 Posty: 478 Lokalizacja: Podkarpackie
Pochwały: 1
|
Basiu nie dużo bo będą się przylepiać do patelni podczas smażenia - tak pół kostki na 6-7 dużych ziemniaków.
_________________ Pozdrawiam, Bogda"Zwróć swoją twarz ku słońcu a cień zostanie w tyle"
Mój wiejski ogród
|
|
Na górę |
|
|
roh65
|
: 03.03.2015 22:15 |
|
Pochwały: 0
|
BasiaK pisze: U mnie się jada z miodem Najlepszy gryczany, ale może być też nawłociowy. Wmawiamy sobie, że to zdrowsze niż cukier (...) Osobiście wolę je na ostro ale z miodem muszę popróbować. A ten "nawłociowy" to jaki - jasny ,ciemny - nie znam?
|
|
Na górę |
|
|
roh65
|
: 04.03.2015 00:05 |
|
Pochwały: 0
|
I przy okazji się dowiedziałem ,że jest przydatny na "męskie problemy" - dzięki.
|
|
Na górę |
|
|
gregorius
|
: 09.04.2015 19:40 |
|
Rejestracja: 10.10.2007 22:30 Posty: 17136 Lokalizacja: UK
Pochwały: 18
|
gregorius pisze: Placki wykonane. Następnym razem muszę dać więcej soli, pieprzu i mniej czosnku Nie ma to jak mamusine, a babcine to była bajka ... Cóż następnym razem będą lepsze Minął ponad rok i placki ziemniaczane znów zawitały na moim stole. Przyrządziłem je tradycyjnie, a więc ziemniaki, mąka, jajka sól, pieprz. Muszę przyznać, że tym razem się w pełni udały i z jogurtem greckim smakowały wyśmienicie
_________________ "Nie miej wątpliwości: chwasty wygrają. Ostatni ruch zawsze należy do Natury" Pozdrawiam
|
|
Na górę |
|
|
Kto jest online |
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości |
|
Nie możesz tworzyć nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz dodawać załączników
|
|
|